Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 7-Jan-2008 13:02
Prebiu - Macro @ Bukit Pelindung


Hari Sabtu baru-baru ni saya ikut geng photog Kuantan outing macro di Bukit Pelindung. Hari hujan la pulak... tapi takpe. tak melunturkan semangat hehehe. Pagi-pagi yang nyaman tu kita daki Bukit Pelindung meredah hujan. (Teruja pasal dah lama teringin nak shoot macro dengan dslr ni)

Terima kasih buat Dr Jamal yang meminjamkan extension tube utk 50mm. Huhuhu...terasa diriku telah teracun olehnya. :lol_teethfull:

Untuk gambar di atas, saya guna 50mm dengan ext tube. ISO 400. Flash direct dengan stofen dan juga tracing paper lekatkan pada flash. Oleh kerana cuaca mmg mendung, tambah dengan suasana pinggir hutan gitu, jadi background gambar jadi gelap, tak perlu guna kain hitam sebagai background.

Ada lagi gambar. nanti eh.
.............................................................................................................................................................

Ok, sambung lagi. hehe.






© Pidgin Technologies Ltd. 2016